Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Milujte Islám a nic se Vám nestane.

O rozruch ve Sněmovně, postarala advokátka Klára Samková. Na semináři „Máme se bát islámu?“ mluvila o tom, že islám je podle ní, jako nacismus a komunismus.

Na protest odešli někteří účastníci semináře ze zemí, kde Islám má své  historické kořeny (Turecko, Saudská Arábie atp.).

Podíváme-li se do historie lidstva a většiny náboženství, nebo politických stran, vždy šlo o podmanění si masy lidi úzkým kruhem „vyvolených“, ve jménu všemohoucího, či jiného guru v nějž většina věří, že jej spatří, či jinak skrze něj vejde do království nebeského, či vybudují lepší společenský řád např. komunismus. Avšak se tak nikdy nestane.

Porovnala-li pani Samková Islám s nacismem, či komunismem, je potřeba stejně tak pohlédnout na církev. Tedy  na katolickou církev. Zajimavý text je např.   zde

Nacismus a jeho likvidace si vyžádala životy 72 milionů lidí,  Za ideály komunismu zahynulo  94 350 000. Počet obětí, které si vyžádalo  šíření myšlenek Ježíše Krista a církve svaté není znám. Lze s jistotou říci, že od dob, co katolická církev existuje, do doby ještě nedávno minulé, přišel o život na celém světě, nejméně  stejný počet lidí, jako za nacismu a komunismu dohromady.

Církev se ústy posledních papežů přiznala, že se dopouštěla po staletí bezpráví, zabavovala, zcizovala movité, nemovité majetky, zabíjela a vraždila ve jménu všemohoucího a šíření jeho myšlenek, zejména v latinskoamerických zeních.  Po staletí, se bez požehnání církve a odevzdáváním „desátků“  neuprdla většina tehdejších Evropských panovníků, včetně oslavence Karla IV. 

Máme-li se bát islámu, nelze odpovědět jinak, než ANO!

Toto je mapa šíření  Islámu

A něco z dějepisu pro základní školy

 

Toto je pro změnu mapa osmanské říše.

Nechybělo mnoho a Vídeň by roku 1683 padla. Kdyby Vídeň padla, zcela jistě by padla i Praha a další města a evropské státy. Malou Stranu by místo barokních kostelů zdobily mešity, z Venzelplatzu by byl jeden velký  bazar, jak jej známe např.  v Istanbulu. Chrám sv. Víta by byl dostavěn již vestylu Hagia Sofia. Současná Pražská kavárna by byla prohlášena za nezákonnou organizaci bezvěrců, punktující plány Android (neplést si s Antropoid) na odstranění zastupujícího říšského osmanského protektora.  

Ve starověku, kdy si Arabové podmanili  část Evropy, později pak osmanská říše to vše byly výbojné války s cílem  rozšířit říši a Islám. Obdobně starověký Řím zvětšoval své území. Nutno však připomenout, jeden nepopiratelný fakt, že jak za Arabské říše, starověkého Egypta, tak Římské říše docházelo k předávání vědění na poli lékařství, matematice, stavitelství, apod. Obdobně tomu bylo u církevních řádů, např. Jezuitů – kde kláštery byly centrem vědění, šíření ale i řízením toho, co lze uvolnit, jak a co neznámé, právě objevené vykládat, či naopak zakázat. Až tak vzdělaný lid nebyl pro církev nebyl žádoucí, lid bylo potřeba udržovat v bohabojnosti..

Ale zpět k roztržce, kterou vyvolala slova pani Samkové, která nyní bude vláčena, jako novodobý kacíř, jak sdělovacími prostředky, policajty, soudem, tak i profesní komorou, za to že si odvážila řící, že na tom islámu je vskutku něco divného? Historické konsekvence jsou známy. 

Někde jsem se dočetl (zde), že hordy Mongolů, zastavil „generál Bahno“. V závěru tohoto textu je tato zajímavá stat, cituji:“

Pro islámskou civilizaci představoval mongolský vpád ryzí tragédii, například po dobytí Bagdádu Mongolové vyvraždili několik set tisíc lidí, možná dokonce milión. Muslimští historikové se vzácně shodují, že vpád Mongolů islám zásadně proměnil a místo zjemnělé arabské kultury a vzdělanosti se prosadila daleko bojovnější verze tohoto náboženství.“

Ostatně od 7. století až do roku 1718 byli obyvatelé Malé Asie v pernamentních válkách.  Proto něco na výše uvedeném  tvrzení vědců něco bude.

Ještě jeden zajímavý postřeh. Jestliže, turecký velvyslanec  odešel  na protest výroků paní Samkové, o islámu,  určitě  měla dávno před výroky Samkové, velvyslance Turecka, rozpálit do běla,  vojenská podpora  a aktivace buňky kurdských milic  v Praze. Kde je pane velvyslanče napsáno, že zbraně, co dostala kurdská milice od ČR, nejdou do první linie v boji proti tureckému státu? 

Podle tureckého prezidenta není mezi kurdskými povstalci a teroristickým uskupením Islámský stát (IS) rozdíl.

Ankara na rozdíl od Washingtonu řadí YPG k teroristickým organizacím. Milice jsou podle ní napojeny na Stranu kurdských pracujících (PKK), proti níž turecká armáda bojuje od roku 1984. Turecko tvrdí, že Kurdové v Sýrii bojují o rozšíření územních zisků. Washington naopak považuje YPG za cenného spojence v boji proti IS. Nedávná praxe nám však ale říká, že USA se ve svých hodnoceních spojenců, zejména v Arabském světě, pravidelně  mýlily.

Autor: Jaroslav Komosný | pondělí 30.5.2016 9:00 | karma článku: 32,05 | přečteno: 1759x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Děkujeme odcházíme …. Jak Vám jen závidím!

Nechci si vyskakovat, ale jak se zdá, Británie bude první členskou zemí , která pochopila, když se značným zpožděním, že sen Panevropské myšlenky je stejně kulhavý jako Olympijská myšlenka.

24.6.2016 v 8:00 | Karma: 29,04 | Přečteno: 887x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

O co tehdy šlo, že padla vláda? Ptají se koaliční strany za vlády Petra Nečase. Jako by nebylo dost dalších průserů.

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

Jak už víme velkou bouři vyvolala tajemná reorganizace policejních složek ÚOOZ a ÚOKFK. Jako obvykle, šéfdirigent Tuhý notový part nepotřebuje, neb je maestro .

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65 | Přečteno: 581x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

Martina Sáblíková je ve světě sportu vyjímečnou osobností, nejen svými výsledky v rychlobruslení, ale i v cyklistice. Medaile a sportovce roku si zaslouží. Rio však ne.

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88 | Přečteno: 804x | Diskuse| Sport

Jaroslav Komosný

Tahle doba je nějak divná?

Šibenice do právního státu nepatři. pravil ministr Chovanec. Ale jelikož žijeme v tzv. pseudoprávním státě, tak na rozdíl od právního státu, se neočekává, že se každému dostane spravedlivého rozsudku.

28.5.2016 v 14:10 | Karma: 23,75 | Přečteno: 630x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o