Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tahle doba je nějak divná?

Šibenice do právního státu nepatři. pravil ministr Chovanec. Ale jelikož žijeme v tzv. pseudoprávním státě, tak na rozdíl od právního státu, se neočekává, že se každému dostane spravedlivého rozsudku.

Šibenice mají své místo, tam  kde správně mají mít, v každém právním systému.

Nad Damoklem visel meč, nad politiky dlouho neviselo nic. Aź teď objevují se šibeničky.

To, že žijeme  v pseudoprávu  je známé od sametu. Znovu  nám to ukázala ČSSD nedávno  svým výkladem práva.  Kličkovat, jen nezaplatit  Altnerovi za vymožení Lidového domu.  Svojský výklad práva ČSSD, jejíž předseda je i premiérem, dává příklad všem právnickým a fyzickým osobám, že  soudní rozhodnutí  je  cár papíru, který je vhodný  pro jedno použití  na WC .

Gramáž papíru  v tu chvíli nehraje roli, riziko z prodlení s následky je už tak, jako tak pro stranu fatální.  Toť ale je věc odpovědných  předsedů ČSSD,  co přišli po Zemanovi  a chrochtali si v Liďáku.

O to až tak neběží.

Tady jde o šibeničky. Možnost, že by se někdo, někdy, někde mohl zhoupnout  sice nehrozí. Ale zase to není až tak z okraje scifi, aby to nebylo  nereálné?

Jde jen o to, jak dlouho si nechá český občan štípat dříví na zádech.  Po více jak 25 letech od sametu, bych čekal, že  stát bude lépe spravován, jak před 40 lety, a bude dále, jak před 40. lety. Neustále jsme byli těmi vyvolenými o lepších časech neustále přesvědčováni. Místo rozkvětu se spustil  porevoluční výprodej.  A aby toho nebylo málo, multikulti školí českého občana být přívětivým k budoucím vyžírkům sociálních dávek, přivykat tomu, že jednoho dne bude našinec cizincem ve své zemi, s mizernou výhlídkou zda vůbec bude endemický živočich Čech existovat.

Poslední doba předhazuje témata: Karel  IV., spoty k  MS v Rusku nás  burcovaly, jak to nandáváme všem zprava, zleva,  ne jinak zůstane pozadu fotbalové Euro. Tohleto plácání po zádech je dobré tak pro sportovní invalidy a pamětníky.

Když už jsem se zastavil u Karla IV.  Tak jsem si pomyslel: "Co by řekl na dnešní dobu, Karlík"?  V době Karla IV. se stínaly hlavy a věšelo se, podvodníci a nepoctivci se topili ve Vltavě radost pohledět, Selanka za Karla IV, jak je nám prezentována, to rozhodně nebyla.  Sice tehdy nebylo referendum , ale občas se defenestrovalo.

Tahle doba je nějak divná  nedefenestruje se, nereferenduje se,  a když  se kývaj  na demonstraci šibeničky, taky je to taky špatně.

Ano máme demokratické volby. Ale co platno, když neúspěšní jsou opět voleni neb chybí "tváře", propřípadě jsou recyklováni v politickém bezodpadovém hospodářství pod hlavičkou vlastní, či jiné strany.

  Paní učitelka A.G. je příkladem ženy použitelné za všech okolností. S takto recyklovaným klinem se nemůže pochlubit žádná pochybná coura. Jen co soudružka učitelka dosenátorovala, robila dajaků sekretárku, a včilkaj chce znova do senátu. Je to jako v tom vtipu, jak se potkaji dvě romky a Maruna sa chlubi, jaků má fakt dobrú robotu. A čo robíš na tym okresy?" ptá se Eržika. "Mám dve funkcie, robím upratovačku a tajomníčku" praví Maruna. "Upratovačka, hej.Temu rozumiem, šak neni som dylina, ale prečo tajomníčka, temu nevládzem". Maruna na to:"Vieš Eržika, oni ma jebú a ja to tajim".

Ještě minulý týden, jsem viděl za ČSSD A.G na bilbordu s Ivo Valentou, jak na na sebe zamilovaně hleděli a oba svorně tvrdili, že to s námi myslí dobře. Po týdnu bilbordového tokání, A.G za zlínský kraj nahradil nějaký týpek za Svobodné. Tak mne napadlo, jestli Valentovy líbánky neukončila rázně jeho staro-novo pečená ženuška, která nejspíš nemohla strpět trvalý oční kontakt  A.G.  s jejím monackým hazardérem.

Nebo se mohla taky A.G nekompromisně nasrat a nechala se raději  přelíznout týpkem  od Svobodných, když se ji doneslo, že se monacký hazard soudí s českým státem o miliardy.

Tak jako Babišovi je prd zda bude někomu líp, či hůře, důležité je, aby finančně teklo do  Fertu. Stejně tak Valentovi je u prdelky blaho Slováckého lidu. Protože když to v arbitráži ČR vs. Valenta, projedeme, zaplatíme to všichni bez rozdílu. Toliko Slovácký lid by musel být hloupým, kdyby Valentu do Senátu volil. Poslední senátní volby  a s tím  i výhra Valenty v prvním kole potvrzuje nejen  předchozí větu, ale i to že Valentovi jde o to dobře vidět a lobovat za svůj byznys. A Strana soukroníků? Tu  má hluboce v paži, důležité je, že lze kandidovat za užitečné idioty .

 

Autor: Jaroslav Komosný | sobota 28.5.2016 14:10 | karma článku: 23,75 | přečteno: 630x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Děkujeme odcházíme …. Jak Vám jen závidím!

Nechci si vyskakovat, ale jak se zdá, Británie bude první členskou zemí , která pochopila, když se značným zpožděním, že sen Panevropské myšlenky je stejně kulhavý jako Olympijská myšlenka.

24.6.2016 v 8:00 | Karma: 29,04 | Přečteno: 887x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

O co tehdy šlo, že padla vláda? Ptají se koaliční strany za vlády Petra Nečase. Jako by nebylo dost dalších průserů.

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

Jak už víme velkou bouři vyvolala tajemná reorganizace policejních složek ÚOOZ a ÚOKFK. Jako obvykle, šéfdirigent Tuhý notový part nepotřebuje, neb je maestro .

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65 | Přečteno: 581x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

Martina Sáblíková je ve světě sportu vyjímečnou osobností, nejen svými výsledky v rychlobruslení, ale i v cyklistice. Medaile a sportovce roku si zaslouží. Rio však ne.

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88 | Přečteno: 804x | Diskuse| Sport

Jaroslav Komosný

Milujte Islám a nic se Vám nestane.

O rozruch ve Sněmovně, postarala advokátka Klára Samková. Na semináři „Máme se bát islámu?“ mluvila o tom, že islám je podle ní, jako nacismus a komunismus.

30.5.2016 v 9:00 | Karma: 32,05 | Přečteno: 1759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:19

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, jeden člověk zemřel

28. dubna 2024  11:15

V Ostravě na ulici Rudné poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o